Milli Savunma Üniversitesi MSÜ sınav sonuçları 22 Nisan 2021 tarihinde erişime açıldı. 4 Nisan 2021 tarihinde sınava katılım gösteren adaylar MSÜ tercihleri ne zaman başlayacak sorusuna yanıt arıyor. Geçtigimiz sene sınavın gerçekleştigi süre zarfında alınan tercih işlemleri, bu sene de kurumun resmi internet sitesi tarafından yapılacak duyuru ile başlamış olacak. Bu kapsamda; 2021 MSÜ tercihleri ne zaman yapılacak? ÖSYM ile MSÜ tercihleri başladı mı, tarih belli oldu mu? Gözler Milli Savunma Üniversitesi tarafından yapılacak duyuruya çevrildi.

Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde eğitim görerek subay ve astsubay olmak isteyen kişilerin gündeminde yer alan MSÜ tercihleri ne zaman yapılacak sorusuna yanıt aranıyor. 22 Nisan 2021 tarihinde erişime açılan MSÜ sınav sonuçlarının ardından gözler MSÜ tercihlerinin başlayacağı tarihe çevrildi. MSÜ tercihleri, geçtiğimiz sene MSÜ personel temin adresinden gerçekleştirilmişti.

MSÜ TERCİHLERİ 2021 BAŞLADI MI?

4 Nisan 2021 tarihinde yapılan sınavın sonuçları 22 Nisan 2021 tarihinde açıklandı. ÖSYM tarafından erişime açılan MSÜ sınav sonuçlarının ardından gözler MSÜ tercihlerine çevrildi…

MSÜ TERCİHLERİ NE ZAMAN?

MSÜ sınavı, geçtiğimiz yıl ÖSYM Başkanlığınca 14 Haziran 2020 tarihinde yapılmıştı. Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına (2020-MSÜ) katılan adaylar, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini, 01 -26 Haziran 2020 tarihleri arasında https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden yapmıştı. Bu bilgiler dahilinde 2021 MSÜ tercihlerinin Nisan ayının sonuna kadar yapılabilecek. Belirtilen süre içerisinde tercihini yapmayan adaylar, 2’nci Seçim Aşamalarına çağrılmayacak.

Konu ile ilgili bilgiler netleştikçe haberimizin içerisinde olacaktır.

MSÜ cevap kağıtları internette - Eğitim Haberleri

Adaylar Harp Okulları için;

– Kara Harp Okulu Sayısal (KHO-SAY)
– Kara Harp Okulu Eşit Ağırlık (KHO-EA)
– Kara Harp Okulu (KHO-SÖZ)
– Deniz Harp Okulu (DHO),
– Hava Harp Okulu (HHO),
– Sahil Güvenlik (Deniz Harp Okulunda eğitim alacaktır.)

Astsubay Meslek Yüksekokulları için;

– Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu (Kara Asb.MYO)
– Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu (Deniz Asb.MYO)
– Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu (Hava Asb.MYO)
– Sahil Güvenlik (Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulunda eğitim görecektir.)
– Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu (Bando Asb.MYO),(Bu okulu işaretleyecek adaylar
müzik yetenek sınavına girecektir.) tercihi yapabilecektir.

Yerleştirme işlemlerinde Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları kendi içinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır.

2’NCİ SEÇİM AŞAMALARINA ÇAĞRI PUAN TÜRÜ

  • KHO 2021-MSÜ Sayısal Puanı
  • 2021-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı
  • 2021-MSÜ Sözel Puanı
  • DHO 2021-MSÜ Sayısal Puanı
  • HHO 2021-MSÜ Sayısal Puanı
  • Kara Asb.MYO 2021-MSÜ Sayısal Puanı
  • 2021-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı
  • 2021-MSÜ Genel Puanı
  • Deniz Asb.MYO 2021-MSÜ Sayısal Puanı
  • 2021-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı
  • 2021-MSÜ Genel Puanı
  • Hava Asb.MYO 2021-MSÜ Sayısal Puanı
  • 2021-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı
  • 2021-MSÜ Genel Puanı
  • Bando Asb.MYO 2021-MSÜ Puan Türlerinden Adayın Aldığı En Yüksek Puan

Yukarıda yer alan puan türlerinden çağrı işlemlerinde hangisinin kullanılacağı Milli Savunma Bakanlığı ve Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğünce kontenjan durumuna göre belirlenerek internet ortamında ilan edilecektir.

Çağrılar puan türlerindeki okul kontenjanlarına göre yapılacağından her puan türünden farklı miktarda aday çağrılabilecektir. Belirlenen taban puan ve bu puandan daha yüksek puan alan adayların 2’nci Seçim Aşamalarına çağrılması ile ilgili hususlar ve çağrı tarihleri https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinde yayımlanacaktır. Ayrıca posta ile çağrı/tebligat yapılmayacaktır

Leave a comment